S příchodem podzimních dnů je potřeba zaměřit se na náš jídelníček, který má vliv na náš tepelný komfort a celkové zahřátí těla během chladného počasí. Vaše tělo rozproudí polévky, teplé nápoje, ale také všeobecně známý zázvor, kurkuma, skořice, chilli či kari koření. Pojďme se společně podívat na blahodárné účinky kari na naše tělo a jeho bohaté využití nejen v podzimních pokrmech.
Prospěšné účinky kari koření na Váš organismus
V kari směsi se ukrývá více než 25 druhů koření, ve kterém nechybí kardamon, hřebíček či kmín. Díky tomuto rozmanitému složení obsahuje spoustu účinných látek jako jsou vitamíny, minerály či omega-3 mastné kyseliny. Jeho prospěšné účinky mají pozitivní vliv na podporu zdraví srdce, zlepšení mozkových funkcí, ale také na celkovou podporu trávení a hubnutí. Kari zabraňuje pocitům plnosti a nadýmání a jeho široké spektrum různých koření snižuje pocity hladu během dne. A do jakých pokrmů se nejčastěji kari používá?
Indická kuchyně na Vašem talíři během pár minut!
Označení kari nenese pouze samotné koření, ale také pokrmy z oblastí Indie, Pákistánu, Srí Lanky a Bangladéše obsahující tuto typickou kořenící směs. Pokud nemáte dostatek času na vaření ať již z rodinných či pracovních důvodů, jistě moc ráda oceníte již připravené omáčky. Takový polotovar jen přilijete k osmahnutému maso nebo zelenině a hotový pokrm je na světě! Jestliže jste maminka malých dětí, tou nejideálnější volbou k přípravě kari pokrmu je PATAK´S KORMA KARI OMÁČKA. Tato kari omáčka obsahuje sušené kokosové mléko a není proto příliš pálivá. Pro připravení typického voňavého máslového kari s rajčatovou omáčkou sáhněte po sklenici PATAK´S BUTTER CHICKEN KARI OMÁČKY. Pro milovníky delikátní kuřecí Masaly je připravena PATAK´S TIKKA MASALA KARI OMÁČKA, ke které stačí uvařit jasmínovou rýži a vůni indické kuchyně si přenesete až k vám domů!