Ingredience:
1 cibule
sáček kysaného zelí
500 g mletého masa
500 g brambor
200 ml smetany (33 %)
sůl, pepř,kmín, olej
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm restujeme cibuli společně s mletým masem. Kysané zelí propláchneme ve vodě, aby nebylo příliš kyselé, protože zelí mívá různou kyselost je vhodné ho v tuto chvíli ochutnat. Po opláchnutí jej přidáme na pánev k masu. Pánev přikryjeme poklicí a směs podusíme asi 10 minut, aby zelí změklo.
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka.
Do zapékací mísy vložíme brambory ty osolíme, opepříme a posypeme troškou kmínu, pak přidáme polovinu směsi z masa a zelí. Další patro opět vyložíme brambomi a zbytkem směsi. Poslední horní vrstva bude tvořena bramborami, které okořeníme. Vše zalijeme smetanou. A dáme zapéct do trouby.
Pečeme na 220 stupňů asi 45 min.