Ochutnejte Česko a dopřejte si na Vaší dovolené pořádně kulinářské zážitky. Pokud máte rádi grilování a guláš party dopřejte si chaty k pronájmu. Pokud se rádi necháte obsluhovat a chcete přitom ochutnat vínko vyberte se na Jižní Moravu, kde najdete výborné ubytování na Jižní Moravě za nízké ceny s nabídkou degustaci vín z dané oblasti. Po parádní ochutnávce vín se vyberte poznávat historické městečko Lednice. Pokud zde chcete strávit více jako jen jednodenní výlet, pěkné apartmány či penziony najdete v sekci ubytování Lednice.

Brambory zapečené se zelím a mletým masem

Ingredience:

1 cibule

sáček kysaného zelí

500 g mletého masa

500 g brambor

200 ml smetany (33 %)

sůl, pepř,kmín, olej

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej, na něm restujeme cibuli společně s mletým masem. Kysané zelí propláchneme ve vodě, aby nebylo příliš kyselé, protože zelí mívá různou kyselost je vhodné ho v tuto chvíli ochutnat. Po opláchnutí jej přidáme na pánev k masu. Pánev přikryjeme poklicí a směs podusíme asi 10 minut, aby zelí změklo.

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka.

Do zapékací mísy vložíme brambory ty osolíme, opepříme a posypeme troškou kmínu, pak přidáme polovinu směsi z masa a zelí. Další patro opět vyložíme brambomi a zbytkem směsi. Poslední horní vrstva bude tvořena bramborami, které okořeníme. Vše zalijeme smetanou. A dáme zapéct do trouby.

Pečeme na 220 stupňů asi 45 min.

Sledujte nás na Facebooku!

Buďte s námi stále v kontaktu!
Každodenní porce exotiky, ale i domácích krás na vaše obrazovky!